Schattenberg 3a
Schattenberg 1

De naam “Schattenberg”

De zaalvoetbalvereniging dankt haar naam aan woonoord Schattenberg (het voormalig doorgangskamp Westerbork). Wegens politieke verwikkelingen in Indonesië werden hier – in de periode 1951-1971 – meer dan 2.000 Molukkers gehuisvest. “Schattenberg” is genoemd naar een historische grafheuvel in de buurt.Als eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers in Nederland en als herinnering aan hun komst en gedwongen verblijf hier, hebben de oprichters de naam “Schattenberg” gegeven aan de zaalvoetbalvereniging.

Resultaten uit het verleden.

Door de resultaten van het vlaggenschip van de vereniging bloeide ook het verenigingsleven met vijf herenteams en één damesteam. Na zes jaar zaalvoetballen in de Eerste Divisie kon de vereniging een aantal (zelf opgeleide) toptalenten niet meer behouden vanwege de aanbiedingen van de grotere clubs. Door het vertrek van een aantal zogenaamde “dragende spelers” devalueerde het niveau zodanig dat handhaving niet meer mogelijk was. In het seizoen 1999 viel het doek en moest Schattenberg op een lager niveau (hoofdklasse) gaan spelen en liep het ledental ook langzamerhand terug. Toch speelt het eerste team bijna elk seizoen om de prijzen in de Hoofdklasse Noord. Was het niet tot de laatste wedstrijd om de kampioenschap, dan wel via nacompetitie in de vorm van promotie dan wel degradatiewedstrijden.

Missie & Visie

Schattenberg is laagdrempelig en gastvrij. De vereniging biedt een sportieve en veilige omgeving die open en toegankelijk is voor iedereen. Plezier en Respect staan hierbij hoog in het vaandel. Schattenberg is zich bewust van haar maatschappelijke functie dat zich vertaald in het nader tot elkaar brengen van mensen, door hen te verbinden zodat wij als vereniging de samenleving stimuleren om te (blijven) bewegen en te sporten. Schattenberg wil, zowel op prestatief als recreatief gebied, uitgroeien tot een toonaangevende, maatschappelijk betrokken, multiculturele zaalvoetbalvereniging in de regio Assen en omstreken.